Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sportongeval?

Wat te doen bij een letsel?

Belangrijke info

Gezien de tijdsdruk bij de afhandeling van de verzekeringsadministratie bij een sportongeval beschrijven we hierna de werkwijze die altijd toegepast moet worden. 

Heb je een ernstige blessure opgelopen, neem dan onmiddellijk contact op met een arts.

Er zijn 2 mogelijkheden wat betreft financiële tussenkomst bij een blessure:

 • De speler heeft een behandeling nodig en wenst een tussenkomst van de KBVB. In dit geval is er een ongevalsaangifte bij de KBVB nodig. Dit betekent ook dat de speler in kwestie niet mag voetballen, want hij is een “verzekerde speler”. Je dient dan de volledige procedure strikt op te volgen. Procedure wordt hieronder beschreven.
 • De speler wil behandeld worden en staat zelf in voor het gedeelte dat de ziekenbond niet terug betaald. Geen ongevalsaangifte/dossier bij de KBVB nodig. In dit geval is er enkel een voorschrift nodig, voor de te volgen revalidatie.

Belangrijk:

 • Belangrijk hierbij is dat je je op voorhand informeert over de werkelijke kostprijs, zodat je niet onverwacht voor hoge kosten komt te staan.
 • Na herstel van blessure dien je steeds bij de dokter langs te gaan voor een laatste controle. Die beslist of er opnieuw kan deelgenomen worden aan trainingen of wedstrijden.

Procedure sportongeval – terugbetaling Dienst Ongevallen

De dienst Ongevallen van de Voetbalbond komt tussen in bepaalde medische kosten die rechtstreeks verband houden met het ongeval tijdens het beoefenen van de voetbalsport in clubverband.

Sportletsels die reeds bestonden zijn niet verzekerd (vb: tendinitis, hyperventilatie, opnieuw last krijgen van eerder opgelopen kwetsuren, …). Bepaalde kosten worden ook niet terugbetaald (vb: farmaceutische producten, speciale taping,…). Laat je bij twijfel vooraf informeren.

De dienst Ongevallen is een beperkte verzekering. Indien men als speler nog beter wenst verzekerd te zijn (zoals loonverlies, terugbetaling alle medische kosten, dagvergoeding, …) dient men een prive- of hospitalisatieverzekering af te sluiten.

 • Vragenlijst ongeval (zie hiernaast) digitaal invullen en onmiddellijk doormailen aan Luc Vanslembrouck (gc@ske-eernegem.be) of uitprinten en afgeven aan jeugdcoördinator Mario Callewaert, Trainer of afgevaardigde.
 • Medisch getuigschrift afprinten en door de dokter laten invullen en een klevertje van de mutualiteit opkleven, dit ingevuld document dient binnen de 14 dagen na het ongeval bij de dienst ongevallen KBVB te zijn. Dus zo snel als mogelijk het document aan Luc Vanslembrouck bezorgen via (eigenhandig, post, Mario, Trainer, Afgevaardigde).
 • Nadien ontvang je per post een bevestiging met onderaan een herstelattest dat door de dokter moet ingevuld worden.
 • Bijkomende kinebeurten moeten worden aangevraagd met een doktersbriefje vooraleer deze worden aangevat.
 • Na herstel en groen licht van de dokter, het origineel herstelattest indienen bij Luc Vanslembrouck.
 • Aan de mutaliteit de tussenkomst van de zorgen vragen. Attest mutualiteit samen met eventuele andere originele bewijsonkosten aan Luc Vanslembrouck bezorgen. Op ieder document het dossiernummer vermelden.
 • Na een zestal weken krijgt u per post een afrekening van de tussenkomst, vermindert met 10,50€ dossierkosten
 • Het toegekende bedrag wordt eerst ontvangen op de rekening van SK Eernegem en wordt dan doorgestort door de penningmeester op het rekeningnummer dat vermeld staat op de door u ingevulde vragenlijst.
 • Belangrijk: Het is de verantwoordelijkheid van de gekwetste speler, dat alle administratie binnen de opgelegde termijnen bij de secretaris terecht komt. Het gaat tenslotte om de terugbetaling van de door de speler gemaakte onkosten.
Gerechtigd Correspondent
Luc Vanslembrouck
Gerechtigd Correspondent
Westkerkestraat 140
8480 eernegem

0484 / 61 61 63
gc@ske-eernegem.be


 

Medisch getuigschrift
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!